Сгъстяващ агент Агар Агар / растителен желиращ агент (E 406), 250 гр.

Pavoni
КОД AGAR AGAR
Pavoni
102,83 лв. / buc
92,64 лв. / buc (без ДДС)
цената за доставка не е включена

Доставка в: Columbus, Ohio

Доставка от куриер на Фен

Започвайки от Понеделник, 22 септември 2025

Вземане от помещенията

Вземане от помещенията Днес

Доставка чрез Sameday

Доставка чрез Sameday Понеделник, 22 септември 2025
Ограничена наличност

Количество

Описание

Агар Агар е хранителна добавка, която действа като емулгатор, стабилизатор, сгъстител, пълнител и набухвател.
Продуктът се представя под формата на фин прах без вкус.
Количество: 250 гр.

Агар Агар, наричан също Агар или Желе, е органичен продукт, извлечен от червени морски водорасли край бреговете на Япония.
Създаден в Япония около 1660 г. под името кантен, той се използва в храните, като действа като естествен желатин.
Агар агар има много висока желираща способност и успешно замества желатина от животински произход, като се счита за най-добрия желатин от растителен произход.
Агар агар съдържа желязо и калий и подпомага храносмилането. Продуктите, произведени с Агар-агар, могат да предотвратяват и да се борят със запека, но се препоръчва умерена консумация поради слабителното му действие.
Агар-агар не съдържа въглехидрати, калории или мазнини и също е показан при диети. Той може да се използва и за заместване на брашно или нишесте в процеса на сгъстяване на крем супи, сосове и др.
Тъй като е продукт от растителен произход, естествен и здравословен, агар агар се използва в кремове или течни продукти, като желиращ агент, разтворим в горещо.

Употреба:
Агар е неразтворим в студена вода, разтваря се в гореща вода в препарати, съдържащи вода.
Смесите на основата на Agar Agar трябва да се доведат до точката на кипене и желиращият ефект на продукта се получава след охлаждане.
Гелове, желета или други препарати, получени с използването на агар агар, се желират, ако се нагреят до температури над 80 °С. Процесът на желиране с Agar Agar е термообратим, т.е. можем да желираме и втечняваме гела многократно, без да намаляваме качествата му.
В зависимост от количеството на използвания Agar Agar е възможно да се получат препарати с различна текстура: концентрирани сиропи или нектари, мусове/пяни, пудинги, кремове, желета и по-меки или по-твърди желета и глазури...
Агар има способността да абсорбира повече вода от желатина от животински произход, така че една чаена лъжичка агар агар е еквивалентна на 6 чаени лъжички желатин.

Безопасност на храните:
В Codex Alimentarius продуктът е обозначен като Е 406 и се счита за безвреден за здравето.
Максимално допустим дневен прием: Максималният дневен прием не е ограничен.
Прием в храната: Не е посочен. В храните Е 406 може да се използва "quantum satis", няма максимална граница за употребата му. Той се използва в количествата, предписани в рецептите.
Странични ефекти: НЯМА.
Описание на страничните ефекти: Не са докладвани странични ефекти при количествата, използвани в храната.
Противопоказания: ДА.
Противопоказания Описание: В големи дози може да предизвика подуване на корема и метеоризъм.
Подходящ за деца: НЕ.
Описание на употребата за деца: Не се разрешава в храни, предназначени за бебета и малки деца.
В списъка на използваните съставки тази добавка трябва да бъде посочена като емулгатор, стабилизатор, сгъстител, пълнител или набухвател, придружен от обозначението "E 406".
Трябва да следвате инструкциите на опаковката, но обикновено се използва една чаена лъжичка агар-агар на 250 ml течност.


Подробности

SKU
AGAR AGAR
Тегло
0.3 kg
Бранд
Нетно тегло
250 гр.
Модел
Материал Adaos
Формуляр
Прах

Какво казват клиентите

Притежавате ли или ползвали ли сте продукта?
Публикувай мнение

Препоръчани продукти