Описание
Премиксът за понички Pakmaya е идеалното решение за пухкави, въздушни понички с ефирна текстура и автентичен вкус. Специално разработена за професионалистите в хлебопроизводството и сладкарството, тази смес гарантира постоянство, превъзходно качество и лекота на приготвяне.
Предимства:
Осигурява постоянно качество на крайния продукт;
Поничките не задържат излишно масло по време на пържене;
Повърхността на поничките остава стабилна;
Центърът е с "къса хапка";
След сплескване поничките възвръщат първоначалната си форма;
След охлаждане поничките могат да се пълнят, без да губят формата или текстурата си;
При оптимални условия на опаковане поничките запазват свежестта си до 7 дни;
Препоръчителна рецепта:
1 кг Бяло пшенично брашно 550/480
250 г Премикс за понички
6 г прясна мая Pakmaya
500-520 мл вода
80 мл олио
Метод:
Смесете всички съставки за 6 минути на ниска скорост и още 8 минути на висока скорост, докато тестото стане достатъчно омесено и еластично. Полученото тесто се оставя да почине за 10 минути, след което се разделя на 60-65 г и се оформя. Печете поничките при 35°C и 75-80% относителна влажност за 50-60 минути. Тестените понички се оставят за 10-20 мин. на стайна температура, докато тестото образува тънка коричка. Пържат се в маслена баня, загрята до 170-180°С, в продължение на 4 мин (2 мин + 2 мин).
Състав: захар; суроватка на прах; бяло пшенично брашно 650; пшеничен глутен; пшеничен глутен; яйчен белтък на прах; йодирана сол; соево брашно; набухватели: натриев бикарбонат, динатриев дифосфат; емулгатори: естери на моно- и диацетилвинена киселина с моно- и диглицериди на мастни киселини*; натриев стеароил 2-лактилат (0.6 %); моно и диглицериди на мастни киселини; аромат на ванилия; оцветител: бета-каротин; агенти за обработка на брашното: аскорбинова киселина, цистеин; ензими.