Описание
Силиконова подложка за хранителни продукти за изработване на плотове или ленти с релефна украса. Идеална за изпълнение на декорации на плотове или ръбове със специални шарки.
С една операция, печене или замразяване, можете да получите ленти или плотове с релефна декорация, в един или два цвята, благодарение на релефната шарка на подложката.
Размери на килима: 58,5 x 38,5 x h 0,85 cm
Характеристики:
- Има тесен жлеб на ръба за закрепване на рамка от неръждаема стомана с размери 60x40 cm;
- може да се използва както във фурна, така и в шоков фризер (печене и замразяване); издържа на температури от -60°C до +230°C;
- може да се използва с тави с размери 60x40 cm.
Тези видове подложки могат да се използват за:
- полуфабрикати, оформени в тави с размери 60x40 cm с високи ръбове или рамки от неръждаема стомана и порционирани след замразяване;
- украсени върхове за рула или терин;
- изпечени ленти, направени от навити тестени листове, за украса на ръбовете на единични порции или торти;
- различни продукти за кетъринг...
Инструкции за употреба при приготвяне на ленти или тънки рула:
1. Поставете подложката върху тава с размери 60x40 cm (за по-лесна работа е идеално да използвате тава без ръбове);
2. Разпределете мекото тесто, оцветено с малко хранителен оцветител или какао, точно във вътрешността на кухините, образувани от модела на килима. След това го разстелете равномерно, като се уверите, че тестото е нанесено във всички детайли на модела. Почистете повърхностите след нанасянето;
3. Поставете килима във фризера или шоковия фризер за около 5 минути;
4. Нанесете върху подложката и разнесете втория слой меко тесто, в различен цвят, равномерно по цялата повърхност на подложката;
5. Поставете тавата и хартията за печене във фурната. Печете на 220 градуса С, около 10/12 минути (температурата и времето за печене са ориентировъчни).
5. След като изстине, поставете подложката с лицето надолу, върху хартия за печене, силиконова подложка или работен плот, и внимателно я извадете от продукта. Изпечената подложка за печене ще остане изцяло върху работния плот.
6. Отлепете/изрежете ленти с желаната ширина и нанесете върху ръбовете на торти, кексове, еднократни сладкиши и др.
Работете по подобен начин за полуфабрикатите, с препаратите, които изискват замразяване.