Описание
Силиконова подложка за хранителни продукти за изработване на плотове или ленти с релефна украса. Идеална за изпълнение на декорации на плотове или ръбове със специални шарки.
С една операция, печене или замразяване, можете да получите ленти или плотове с релефна декорация, в един или 2 цвята, благодарение на релефния модел на подложката.
Размери на подложката: 25 x 18,5 x H 0,6 cm
Характеристики:
- Може да се използва както във фурна, така и в шоков фризер (печене и замразяване); издържа на температури между -60°C и +230°C;
Тези видове подложки могат да се използват за:
- полуфабрикати, оформени в тави с високи ръбове или рамки от неръждаема стомана и порционирани след замразяване;
- украсени върхове за рула или терини;
- изпечени ленти, направени от навити тестени листове, за украса на ръбовете на единични порции или торти;
- различни продукти за кетъринг...
Инструкции за употреба при приготвяне на тънки ленти или тънко тесто за рула:
- Поставете подложката върху тава (за по-голяма лекота на работа е идеално да използвате тава без ръбове);
- Мекото тесто, оцветено с малко хранителен оцветител или какао, се разпределя точно във вътрешността на кухините, образувани от модела на килима. След това се разстила равномерно, като се следи тестото да е нанесено във всички детайли на модела. Почистете повърхностите след нанасянето;
- Поставете килима във фризера или шоковия фризер за около 5 минути;
- Нанесете върху килима и разнесете втория слой меко тесто, в различен цвят, равномерно по цялата повърхност на килима;
- Поставете подложката и тавата за печене във фурната. Печете на 220 градуса С, около 10/12 минути (температурата и времето за печене са ориентировъчни).
- След като изстине, поставете подложката с лицето надолу върху хартия за печене, силиконова подложка или работен плот и внимателно я извадете от продукта. Изпечената подложка ще остане изцяло върху работния плот.
- Изрежете ленти с желаната ширина и ги приложете към ръбовете на торти, сладкиши, еднократни сладкиши и др.
Работете по същия начин и за полуфабрикатите, с препаратите, които изискват замразяване.